Devils ukončili púť Rangers, slovenská miniséria s pohárom sa preruší

26.05.2012 Celý región

New York 24. mája (TASR) - Súperom Los Angeles Kings budú vo finále bojov v play off zámorskej NHL hokejisti New Jersey Devils. Tím okolo brankárskeho veterána Martina Brodeura vyhral nad NY Rangers v šiestom zápase finále Východnej konferencie pred vlastnými divákmi 3:2 a v celej sérii triumfoval 4:2.

Rozhodujúci zásah padol v druhej minúte predĺženia, keď Adam Henrique zblízka prepasíroval puk za brankára Rangers Henrika Lundqvista a poslal tak svoj tím do absolútneho vyvrcholenia súťaže. Zároveň sa tak skončila púť aj posledného slovenského hokejistu vo vrcholiacej sezóne, útočník hostí Marián Gáborík sa v záverečnom zápase ročníka ukázal štyrmi neúspešnými strelami. Preruší sa tak miniséria úspechov, keď na rozdiel od posledných 4 sezón tento rok nad hlavu trofej lorda Stanleyho nebude dvíhať žiaden Slovák. V roku 2008 ju získal Tomáš Kopecký (Detroit), o rok neskôr Miroslav Šatan (Pittsburgh), nasledoval Marián Hossa znovu s Tomášom Kopeckým (Chicago) a vlani ju vyhral aj Zdeno Chára (Boston).

Prvý finálový zápasy o Stanleyho pohár je na programe skoro ráno 31. mája, séria Devils - Kings sa začne na klzisku víťaza Východnej konferencie od 2.00 SELČ.

play off zámorskej NHL:

finále Východnej konferencie, 6. zápas:

New Jersey - NY Rangers 3:2 pp (za domácich Gáborík 1+0)
/konečný stav série: 4:2, do finále play off postúpilo New Jersey/

Finále play off zámorskej NHL:

New Jersey Devils - Los Angeles Kings
 

Vyberte región